Hunajapakkaukset ja hunajan valmistus

Kesän 2024 hunajat on loppuunmyyty.

Vastalingottu hunaja on alkuun juoksevaa, mutta alkaa kiteytymään pikku hiljaa muutamien viikkojen kuluessa. Tämä hunaja kiteytyy ajan myötä perinteiseksi kovaksi hunajaksi. Kiteytyneen hunajan saa juoksevaksi lämmittämällä sitä varovasti vesihauteessa.

Pehmeää hunajaa on vaivattu ennen purkittamista, siitä johtuen hunajan kiderakenne rikkoontuu ja siitä tulee rakenteeltaan pehmeää. 

Hunajaamme ei vaivausta ja siivilöintiä lukuunottamatta käsitellä mitenkään. Sitä ei myöskään kuumenneta missään vaiheessa. Hunaja pakataan omassa linkoomossa.

Hunajaa pakataan 150 g, 300 g ja 500 gramman lasipurkkeihin. 

Hunajan maku, väri, tuoksu, rakenne ja kiteytymisnopeus vaihtelevat riipuen siitä missä kasveissa mehiläiset ovat käyneet.

 

Hunajan säilytys ja käyttö

Hunajan pitkäaikainen säilytys mieluiten viileässä (n. 10-16 Cº), kuivassa, pimeässä ja tasalämpöisessä paikassa.

Jääkaapissa tai kosteassa kellarissa hunaja imee herkästi kosteutta ja hajuja.

Pitkäaikainen säilytys liian lämpöisessä voi aiheuttaa esim. hunajan käymistä tai kerrostumista.

Lyhytaikaiseen säilytykseen sopii hyvin huoneenlämpö.

Kiteytyneen hunajan saa juoksevaksi lämmittämällä sitä varovasti vesihauteessa.

Tuoreen vastalingotun hunajan voi pakastaa, jolloin se yleensä säilyy juoksevana pakastuksen ajan.